Gezond eten en drinken

Ochtendpauze, lunch en schoolfruit

Afspraken gezond eten en drinken op Dynamica XL Tjotterlaan
Op Dynamica XL vinden we het belangrijk dat onze leerlingen gezond eten en drinken.

Wij hebben de volgende afspraken op school:
Wij eten groente en fruit op school.
Kinderen kunnen water drinken uit hun bidon die op school aanwezig zijn. Elk kind heeft zijn/haar eigen bidon om water uit te drinken. De school wordt komend schooljaar weer aangemeld bij schoolfruit.nl. Wij wachten in spanning af of wij ook dit jaar weer in aanmerking komen voor het schoolfruit. Verdere informatie volgt.

Gezonde traktaties:
Jarig zijn is een feest! Jarigen mogen trakteren in hun eigen groep. Leuke traktaties kunnen ook gezond zijn of er kan getrakteerd worden op een niet eetbare traktatie. Kijk voor inspiratie op www.gezondtrakteren.nl

Uitzonderingen tijdens speciale gelegenheden:
Bij alle schoolbrede festiviteiten houden we zoveel mogelijk rekening met ‘gezond gedrag’. We zijn echter wel van mening dat er ook uitzonderingen gemaakt mogen worden. Dit  o.a. bij de verschillende schoolbrede festiviteiten en/of speciale gelegenheden. Onder speciale gelegenheden verstaan we bijvoorbeeld: schoolreisje, kerstdiner en de paaslunch, thema’s en feestdagen. Het is belangrijk om deze dagen bijzonder te laten zijn. Zo genieten we er extra van. Bij deze speciale gelegenheden wordt in overleg met het kwaliteitsteam ‘Gezond gedrag’ bekeken wat de mogelijkheden en wensen zijn.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties kunt u contact opnemen met school.