Woensdag 7 februari jl. werd door wethouder Natasja Groothuismink het eerste kopje koffie in ontvangst genomen, gemaakt door leerlingen van Dynamica die worden opgeleid als mini-barista. Sinds kort heeft de school een barista bakfiets aangeschaft om op evenementen in de Zaanstreek koffie te serveren. Op deze manier kunnen leerlingen van Dynamica werkervaring opdoen met als doel om uiteindelijk door te groeien naar een baan in de horeca of koffiezaak.

In het kader van het 50 jarig bestaan van Zaanstad maakte de wethouder eerder in de ochtend kennis met Leila, Arda en Sanne leerlingen van Dynamica en vertelden zij over hun droom werkplek. Ook was Joran, oud-leerling van deze school aanwezig. Hij is enkele jaren geleden van deze school doorgestroomd naar werk. Sinds een jaar werkt hij o.a. in een bekend restaurant in Zaandam als ober en barman. Joran: ‘Ik ben ontzettend blij dat de eigenaren mij deze kans hebben gegeven. Ik zit hier echt op mijn plek’.  

Werkervaringsplek voor jongeren
Op het Gespecialiseerd Voortgezet Onderwijs (GVO) van Dynamica worden leerlingen voorbereid op de toekomst. Leerlingen van deze school stromen onder andere uit naar een plek in de dagbesteding of een arbeidsplek in de horeca, schoonmaak of groenvoorziening. Sinds kort worden de leerlingen van deze school ook opgeleid tot mini-barista.

Een passende werkplek
‘Het is belangrijk dat onze leerlingen zo veel mogelijk in de praktijk oefenen. We hopen veel bekendheid te krijgen met onze koffiekar. En dat we op verschillende evenementen in Zaanstad worden uitgenodigd. Zodat onze leerlingen genoeg werkervaring opdoen, voordat de leerlingen uitstromen en een baan krijgen als bijvoorbeeld mini-barista in een koffiezaak’, vertelt Niels Schulte, uitstroomcoördinator bij Dynamica.

Koffiekar op jouw event?
Wilt u de Dynamica koffiekar een keer inhuren voor een (buurt)feestje of event? Neem dan contact op met Nicolette of Colette op telefoonnummer 075 – 201 40 01.